Halloween în Bucovina

Hallowen-ul il rezerv in Bucovina
Turism activ pentru gurmanzi

2 nopți de cazare în regim de pensiune completă, băuturi alcoolice și nealcoolice incluse, petrecere cu costume, karaoke, Pinata de Halloween, concurs „Lanterna lui Jack”, uriaș foc de tabără etc.

Despre Halloween

Halloween-ul este un motiv de bucurie pentru cei mici. Copiii se pot costuma în personajele lor de animație favorite, iar tu te poți bucura de o petrecere tematică. Mai mult decât atât, copii se pot bucura (aproape) fără restricții de dulciuri, atmosfera înfricoșătoare și de decorațiunile tematice!

De ce să vii la Casa Elvira?

Te tratăm special, oferind o atmosferă de familie, liniște și confort în imediata vecinătate a pădurii de brad, bucate tradiționale gătite în bucătăria noastră din produse locale, cameră cu paturi moi și confortabile, cu balcon și panoramă deosebită, aproape de principalele mănăstiri din Bucovina.

PROGRAM HALLOWEEN 2017

prima zi

vineri, 27 octombrie 2017

 • după ora 17 cina de bun venit
 • între orele 19-21 concurs de cioplit dovleci „Lanterna lui Jack”

a doua zi

sâmbătă, 28 octombrie 2017

 • între orele 7:30-10 mic dejun
 • între orele 12:00-14:30 pranzul
 • ora 15 Pinata de Halloween
 • între orele 18:00-19:30 cina
 • de la ora 19:30 petrecere cu costume (vă rugăm să veniți cu propriile costume) și Karaoke
 • ora 22 uriaș foc de tabără

a treia zi

duminică, 29 octombrie 2017

 • între orele 7:30-10 mic dejun

COSTUL PARTICIPĂRII:

789 ron/suita 2 adulti + 2 copii pana in 12 ani;
678 ron/suita 2 adulti + 1 copil până în 12 ani;
572 ron camera 2 adulti;

Rezerv acum

Lanterna lui Jack

Lanterna lui Jack este un dovleac sculptat manual, adoperat în mod tradițional în țările anglo-saxone în timpul Halloween-ului. O dată ce s-a tăiat partea de sus a dovleacului pentru a forma un capac, și scoasă pulpa interioară, se poate sculpta pe părțile laterale o față monstruosă sau una comică. Pentru a crea efectul de lanternă, se poziționează o sursă de lumină, de obicei o lumânare, în interiorul dovleacului.

Sărbătorirea Halloween-ului este legată în mod special de legenda irlandezului Jack, un fierar șiret, avar și bețiv, care într-o zi la bar s-a întâlnit cu diavolul. Din cauza faptului că era beat, sufletul său era aproape să cadă în mâinile diavolului, dar, cu înțelepciune, a reușit să transforme diavolul într-o monedă în schimbul unei ultime băuturi. Jack a pus diavolul într-o pungă, lângă o cruce de argint, astfel încât să nu poată să se transforme înapoi. Atunci diavolul a promis că nu va lua sufletul său în următorii zece ani, așa că Jack l-a eliberat. După ce au trecut zece ani, diavolul s-a prezentat din nou la Jack și i-a cerut să ia un măr dintr-un copac, înainte ca el să ia sufletul său. Pentru a nu fi răpit, Jack a gravat o cruce pe trunchi. Numai după o lungă ceartă cei doi au ajuns la un compromis: în schimbul libertății, diavolul ar fi trebuit să-l salveze pe Jack de la condamnarea veșnică. În timpul vieții sale, Jack a comis multe păcate iar atunci când a murit nu a fost acceptat în paradis, și când s-a prezentat la iad, a fost respins de diavol, acesta amintidu-i lui Jack de acordul făcut cu el, și a fost fericit să lase spiritul lui Jack să se rătăcească. Deoarece era întuneric, demonul i-a aruncat un tăciune aprins, pe care Jack l-a pus într-un nap care l-a avut cu el. Din acel moment spiritul lui Jack hoinărește în căutarea unui loc unde să se odihnească. In ziua Halloween-ului oamenii atârnă un felinar în fața ușii pentru a indica sufletului nefericit că în casa lor nu este loc pentru el.

SĂ RECAPITULĂM: DE CE SUNTEM SIGURI CĂ TE VEI SIMȚI BINE LA NOI?

Pentru că vei beneficia de:

 • 2 zile de cazare cu pensiune completă
 • băuturi tradiționale alcoolice și nealcoolice incluse
 • bucate tradiționale de casă, barbeque
 • concurs de cioplit dovleci „Lanterna lui Jack”
 • Pinata de Halloween
 • petrecere cu costume (vă rugăm să veniți cu propriile costume)
 • Karaoke
 • uriaș foc de tabără

Mărturii de la clienţii noştri

Am fost la Casa Elvira la sfârșitul lunii iulie 2016. Nu pot decât să mulțumesc pentru timpul petrecut acolo, pentru grija permanentă a proprietarilor cât și a personalului. Totul a fost de nota 10.

Sandu Nicolae

Am ajuns cu bine acasă la New York. Mulțumim pentru cele 9 zile petrecute la Casa Elvira. Noi am stat în 7 pensiuni în vacanța noastră de 5 săptămâni în România, dar niciuna nu s-a ridicat la nivelul Casei Elvira.

Gizella & Leon

Nici nu știu ce cuvinte ar trebui să folosesc pentru a descrie starea de bine pe care am trăit-o alaturi de gazdele noastre, familia Băieș Sorin și Oana, Băieș seniori. Tot ce fac ei aici este o râvnă permanentă pentru perfecțiune!

Alina Stoianof
0